Udruženje hematologa i transfuziologa FBiH

E-mail

Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Pozivnica za učešće - jednodnevna radionica

Poštovane kolegice i kolege,

Udruženje hematologa i transfuziologa FBiH će u Sarajevu 18. maja 2022. godine biti domaćini jednodnevne radionice pod nazivom - Urođene i stečene trombofilije (Hiperdijagnostika).

Svrha radionice je da se podijele problemi i iskustva sa kojim se susreću ljekari svih specijalnosti u području dijagnostike i tretiranja trombofilija, sa ciljem stvaranja zajedničkih smjernica i radnih grupa.

Održavanje radionice je planirano u Hotelu Europa sa početkom u 16.00h.

Osim u planiranom stručnom dijelu, bit ćemo u prilici naša iskustva podjeliti s kolegama nakon predavanja uz prigodni ketering.

Iskreno vjerujemo da ćete uživati u stručnom dijelu radionice i da će boravak u Sarajevu biti ugodan.

Učešće na Radionici će biti bodovan od strane Ljekarske/Liječnićke komore Kantona Sarajevo prema Pravilniku o zajedničkim kriterijima i postupcima usavršavanja ljekara/liječnika u FBIH.

više detalja i program radionice

PREDAVANJA I RAZGOVOR O MULTIPLOM MIJELOMU

Udruga MijelomCRO nastavlja tradiciju dragocijenih susreta oboljelih od mijeloma i članova njihovih obitelji s liječnicima i pružateljima medicinske skrbi, koji će se ove godine, zbog još uvijek nepovoljnih epidemioloških uvjeta usljed pandemije koronavirusa, održati virtualno u subotu, 18. prosinca 2021. od 17:30-19:30h putem aplikacije ZOOM.

Ovim putem pozivamo sve oboljele od multiplog mijeloma i članove njihovih obitelji, liječnike, medicinske sestre i sve zainteresirane na virtualni susret na kojem će se održati predavanja i razgovarati o liječenju i životu s multiplim mijelomom. Susret je i prilika za upoznavanje i razgovor s liječnicima, drugim oboljelima i njegovateljima.

Svoje sudjelovanje na susretu već su potvrdili prim. dr. Sandra Bašić-Kinda, dr. med. (KBC Zagreb) i prof. dr. sc. Toni Valković, dr. med. (KBC Rijeka), naši liječnici koji nas već duži niz godina prate i podržavaju u radu. Kao poseban gost pridružit će nam se prof. dr. sc. Jean Luc Harousseau, hematolog iz Francuske.

Molimo vas da svoje sudjelovanje na virtualnom susretu unaprijed najavite putem emaila na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. ili putem telefona na 095/4441-441 Ana Tudor, 099/1947-434 Mira Armour.

PROGRAM SUSRETA

17:30-17:35h - Uvodna riječ predstavnika udruge MijelomCRO

17:35-18:05h - prim. dr. Sandra Bašić-Kinda, dr. med. (KBC Zagreb)
"Smjernice, preporuke inedostaci u liječenju mijeloma"

18:05-18:35h - prof. dr. sc. Toni Valković, dr. med. (KBC Rijeka)
"Bol uzrokovana mijelomom i liječenjem"

18:35-19:05h - prof. dr. sc. Jean Luc Harousseau, francuski hematolog (uz prevođenje)
"Liječenje MM i Covid-19-iskustvo iz Francuske uz kratki osvrt na francuske smjernice"

19:05-19:30h - Otvorena diskusija svih sudionika susreta

* Susret se organizira u suradnji sa Global Myeloma Action Network.

Prvi hematološki dani RS

Drage kolege,

Obavještavam Vas da se simpozijum "Prvi hematološki dani RS" sa međunarodnim učešćem održava od 03. - 05. 12. 2021. godine, u hotelu Termag, na Jahorini. Na ovom simpozijumu svoje učešće potvrdili su eminentni stručnjaci iz oblasti hematologije zemalja u okruženju: prof.dr Igor Aurer, doc. dr Sandra Kinda, prof. dr Rajko Kušec, prof. dr Samo Zver, prof. dr Darko Antić, prof. dr Biljana Mihaljević, prof. dr Dragana Stamatović, doc. dr Jelena Bila i dr...
Nadam se da ćete naći načina i vremena, da uzmete aktivnog učešća u radu simpozijuma. Za sve dodatne informacije, stojim Vam na raspolaganju. Radujem se našem i viđenju i druženju.

Puno Vas pozdravljam,

Predsjednik Udruženja hematologa RS,

prof. dr Sandra Hotić-Lazarević

Prvo obavještenje

Prijava učešća

https://2021.esidmeeting.org/

ESID 2021 Online Symposium

27-29 September 2021

https://2021.esidmeeting.org/

Secondary immunodeficiencies become more and more common and widespread as they develop in the course of numerous diseases and result from a variety of therapeutic conditions. ESID 2021 is a unique multidisciplinary symposium bringing together professionals from different fields to share their expertise in the treatment and management of acquired immunodeficiencies.

Submit your research before 1 June 2021 and make an impact. Progress is in your hands.

For more information, please visit the Symposium website - https://2021.esidmeeting.org/

E-mail

info@uhit.ba